Op weg naar de beste oplossing

Koop uw banden bij Banden Centrum ‘t Gooi uw banden specialist

 

Banden:

 

Als u informatie over banden wilt, zorgt u dan in ieder geval dat u de maat juist genoteerd heeft. Het is niet voldoende om in het onderhoudsboekje of handleiding van uw auto te kijken, omdat er meerdere maten mogelijk zijn. Het ligt er natuurlijk aan wat voor inchmaat u onder uw auto heeft zitten. Kijkt u daarom écht op de band die onder uw auto zit. Soms is er voorop een smallere maat gemonteerd dan achterop, zoals bijvoorbeeld bij een Smart of BMW. Noteert u dan uiteraard allebei de maten.

 

Bij bijvoorbeeld automerken als Mini of BMW is het mogelijk om te kiezen voor Run Flat banden. Dit ziet u ook terug op de band door middel van een afkorting als RFT bijvoorbeeld. Michelin heeft als afkorting ZP, wat Zero Pressure betekent. Met zo'n band mág je 80 km doorrijden met een snelheid van 80km. Wij adviseren om zo snel mogelijk naar ons toe te komen. Een runflat band kan in prinicipe niet gerepareerd worden.

 

Soms wordt er een antilek vloeistof in een band gespoten om kleine gaatjes te dichten, en op die manier door te kunnen rijden. Ook dan adviseren wij om naar ons toe te komen omdat dit slechts een noodoplossing is. Deze kleverige vloeistof zorgt er helaas wel voor dat wij de band niet meer kunnen repareren. Gebruik dit dus alleen als er van fabriek af géén reservewiel in uw auto zit en u echt niets anders kan!

Uitleg hoe u de bandenmaat kan aflezen

Velgen nodig?

Wij helpen u graag persoonlijk naar de beste keuze velgen voor uw auto.